.

Om Svenska Turistgalan

Svenska Turistgalan är den självklara mötesplatsen för svenska turistnäringen och dess intressenter. I år genomfördes galan för åttonde året i rad. Årets tema var "Green Innovation" - var står vi idag och vad måste utvecklas mot framtiden, hur ska Sverige hävda sig i världen och vad betyder Sverige för världen - hur och var måste vi utvecklas för att nå vår gemensamma vision år 2020. Galatemat präglar dagens seminarier och mingel, såväl som den glittrande galakvällen. Galan äger rum den 4 december på China Teatern i Stockholm.

Svenska Turistgalan är en årligen återkommande inspirations- och kunskapsdag med konferens, prisceremonier och galamiddag. Svenska Turistgalan har etablerats som en gemensam mötesplats där hela näringen och dess intressenter samlas för att inspireras, bygga nätverk och premiera näringens framgångsrika aktörer. Galan sammanför representanter från hela den svenska rese- och turistnäringen samt företag och organisationer från privat och offentlig sektor.

Svenska Turistgalan har blivit publikt känd, synliggör goda och intressanta turismutvecklingsexempel och genomförs årligen under hösten som en av de viktigaste affärsmötesplatserna för näringen. Galan fokuserar på mötet mellan människor och företag, kombinerat med inspirerande föreläsningar i en attraktiv miljö. Målet är att skapa och bygga relationer mellan konkurrenter, över branschgränser och över region- och nationsgränser.

Svenska Turisgalan arrangeras av Rese- och Turistnäringen i Sverige tillsammans med medverkande aktörer

 Läs mer om Svenska Turistgalans priser här
 

 

Här följer årets vinnarlistan för 2013 

TRIP Global Award – “Den bästa upplevelsen i Sverige”
Vinnare, kategori utländska röster: Ishotellet
Vinnare, kategori svenska röster: Strömma Kanalbolagets skärgårdsupplevelser
”Den bästa upplevelsen i Sverige”, röstades fram av utländska researrangörer från Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Nederländerna, Kina, USA och Ryssland. Priset har instiftats av Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS). Kategorin svenskarnas röst har tagits fram i samarbete med Aftonbladet Resa där omröstningen har skett via Aftonbladets webb. Prisutdelare var näringsminister Annie Lööf. Övriga finalister var Astrid Lindgrens värld, Säfsen Resort, ABBA-museet, STF Aurora Sky Station i Abisko, Skansen och Vasamuseet.

TRIP Award
Delas ut av Rese- och Turistnäringen i Sverige till framgångsrika entreprenörer inom fyra kategorier:
• Årets innovation: Dockspot. Övriga finalister var Äventyrsgruvan och PinMeTo.
• Årets comeback: Isaberg Mountain Resort. Övriga finalister var Copperhill Mountain Lodge och Spritmuseum.
• Årets Uppstickare: Flycar. Övriga finalister var Kalmar Triathlon och Destination Sigtuna
• Bäst nyttjande av marknadsföring och distribution: SCR Svensk Camping för ”Gone Camping”. Övriga finalister var Universum och Dansbandsveckan i Malung.

Ta del av dagens pressmeddelanden om respektive utmärkelse, samt juryns motiveringar via www.turistgalan.se under Nyheter. 

Tidigare galaprogram:

Svenska Turistgalan 2008

Svenska Turistgalan 2009

Svenska Turistgalan 2010

Svenska Turistgalan 2011

Svenska Turistgalan 2012

Svenska Turistgalan 2013